Ez nem a hagyományos céklasaláta, még annál is finomabb. Dobd fel vele az étkezéseket!
A céklasaláta az egyik legfinomabb és legegészségesebb savanyúság. Próbáld ki az extra változatát! Ha a céklát sütőben sütöd puhára, még zamatosabb, édeskésebb lesz. Fetával és különleges öntettel az igazán kritikusok tetszését is elnyeri, hisz az unalmas húsokat is fenségessé varázsolja. Nem nagy ügy elkészíteni.
Hozzávalók 4 személyre:
2 db cékla
10 dkg feta sajt
6 szál bazsalikom
3 szál újhagyma
4 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál méz
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál mustár
só
bors
Elkészítés:
A céklát jól mosd meg, sózd és borsozd be, majd csomagold fóliába. Süsd puhára 180 fokon körülbelül 45 perc alatt. Ha kihűl, pucold meg és vágd fel ízlés szerint kisebb darabokra. A hagymát hámozd meg és aprítsd fel, a bazsalikomot mosd meg.
Az öntethez az olívaolajat, a mézet, a citrom levét és a mustárt keverd össze, ha szeretnél, sót, borsot és más zöldfűszereket is rakhatsz még hozzá. Tedd a céklát egy tálba, szórd rá a hagymát, a bazsalikomot, a fetát, és locsold meg az öntettel. Ha teheted, rakd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.
0 Megjegyzések