A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

UEFA: Infantino segíthetett kijátszani a szabályokat?

A FIFA elnök számára is kellemetlen ügyet szellőztett meg a Der Spiegel a Football Leaks dokumentumai alapján. A cikkben azt állítják, hogy két arab érdekeltségű sztárkulbnak a Manchester City és a Paris Saint-Germain sem felelt meg az UEFA pénzügyi fair play szabályainak, az ezért járó szankciókat azonban, egy titkos megállapodással és Gianni Infantino jelenlegi Fifa-elnök és Michel Platini korábbi UEFA elnök segítségével kerülték el.
A kiszivárogtatott dokumentumai alapján a Manchester City perrel fenyegette meg az UEFA-t, amennyiben a szabálytalanságok miatt kizárják a klubot a nemzetközi kupákból.

Az iratok szerint a csapatok többszáz millió eurós hiányt a szponzori támogatásokat próbáltak papíron felstrófolni, amiért több éves kizárással büntethették volna a két csapatot. A hírek szerint ezután tárgyalt a két klub Infantinóval és Michel Platinivel.

A City és a PSG végül megegyezett az UEFA-val, fejenként 20 millió eurót fizettek be, ami a tizede volt annak az összegnek, amivel túlköltekeztek a bajnoki címek felé vezető úton.

A Manchester Citynél konkrétumok nélkül már reagáltak a vádakra, azt irták, a megjelent állítások csak arra jók, hogy ártsanak a klub megítélésének.

A FIFA közleményében azt írt, hogy a szövetség vezetését próbálják ilyen módon lejáratni. Álláspontjuk szerint a FIFA részéről senki nem követett el szabályszegést, a szervezet egyuttal jelezte, minden konstruktív vitára nyitott, és folytatják a megkezdett munkát.

A Der Spiegel arról is ír, hogy egy Florentino Péreznek, a Real Madrid elnökének küldött levélből az derül ki, hogy 2021-ben több európai sztárcsapat, saját külön bajnokságot indítana. A cikk szerint a Manchester United, a Chelsea, az Arsenal, a Liverpool és a Manchester City, mellett szerepelne az új ligában a Real Madrid, a Barcelona, a Bayern München, a Juventus, a Paris Saint-Germain és az AC Milan. A levélből az is kiderül, hogy az első kiírásban szerepelhetne még az Atlético Madrid, a Borussia Dortmund, a Marseille, az Internazionale és a Roma.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések