Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsis baconös, túrós tészta: egybesütve elképesztően finom

Ez nem olyan túrós tészta, mint amilyet a menzán kapsz. Annál sokkal jobb! Krémesebb lesz, az ízek pedig sokkal intenzívebbek.
Ne ragaszkodj a fodros kockához vagy a csuszatésztához. A népszerű étel különleges változatából természetesen nem hiányozhat a szalonna sem.

Hozzávalók:

50 dkg tészta
50 dkg túró
25 dkg bacon
3 dl tejföl
1 tojás
bors

Elkészítés: 

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát. Rakj hozzá sót, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt. Ha kész, szűrd le és csepegtesd le. A túrót villával kicsit nyomkodd meg, majd keverj hozzá egy deci tejfölt, add hozzá a tojást, és sózd, borsozd. A bacont vágd kisebb darabokra, és serpenyőben pirítsd meg. 

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rakj le egy réteg tésztát, arra túrós keverék kerül. Egészen addig rétegezd így, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére túrót rakj, majd egyengesd rá a maradék tejfölt, és szórd rá a pirított bacont. Előmelegített, 180 fokos sütőben süsd össze 15-20 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések