Próbáltad már a túrós tésztát édesen? Ez az almás, diós finomság a te tetszésedet is elnyeri.
Amikor almás-túrós rakott tészta kerül az asztalra, az étkezés igazi élménnyé válik. Az alap lehet lasagne, spagetti vagy szélesmetélt. A tetejét pedig pakold meg mindenféle földi jóval. Nem tudsz olyan nagy adagot csinálni, hogy rögtön el ne fogyna.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg tészta
25 dkg túró
10 dkg mazsola
3 alma
3 evőkanál cukor
2 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
Tégy fel egy fazékban vizet forrni, dobj hozzá egy csipet sót. Ha lobog, rakd bele a tésztát, és főzd fogkeményre körülbelül hét perc alatt. Ha kész, szűrd le és csepegtesd le. Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, és szeleteld fel. Nyomj rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg, és szórd meg fahéjjal. A túrót villával nyomkodd meg, keverd össze a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a mazsolával, és reszeld hozzá a citrom héját.
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd bele a tészta harmadát, arra kanalazd a túrós krémet, majd a fahéjas almadarabok következnek. Addig rétegezd, míg el nem fogynak a hozzávalók. A rakottas tetejét szórd meg darabolt dióval és mazsolával. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20 perc alatt. Akkor jó, ha az egész aranybarna.
0 Megjegyzések