Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Almás, túrós rakott tészta - Egy igazán különleges desszert

Próbáltad már a túrós tésztát édesen? Ez az almás, diós finomság a te tetszésedet is elnyeri.
Amikor almás-túrós rakott tészta kerül az asztalra, az étkezés igazi élménnyé válik. Az alap lehet lasagne, spagetti vagy szélesmetélt. A tetejét pedig pakold meg mindenféle földi jóval. Nem tudsz olyan nagy adagot csinálni, hogy rögtön el ne fogyna.

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg tészta 
25 dkg túró 
10 dkg mazsola 
3 alma 
3 evőkanál cukor 
2 dl tejföl 
1 csomag vaníliás cukor 
1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

Tégy fel egy fazékban vizet forrni, dobj hozzá egy csipet sót. Ha lobog, rakd bele a tésztát, és főzd fogkeményre körülbelül hét perc alatt. Ha kész, szűrd le és csepegtesd le. Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, és szeleteld fel. Nyomj rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg, és szórd meg fahéjjal. A túrót villával nyomkodd meg, keverd össze a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a mazsolával, és reszeld hozzá a citrom héját. 

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd bele a tészta harmadát, arra kanalazd a túrós krémet, majd a fahéjas almadarabok következnek. Addig rétegezd, míg el nem fogynak a hozzávalók. A rakottas tetejét szórd meg darabolt dióval és mazsolával. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20 perc alatt. Akkor jó, ha az egész aranybarna.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések