Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőben sült bundás kenyér sok sajttal: laktató reggeli olajszag nélkül

A bundás kenyérnek számtalan csábító variációja van, erre a tepsis, sajtos változatra nem lesz panasz.
Kevésbé hizlal, bár azért nem diétás, nem terheli meg úgy a gyomrot, és legalább olyan ízletes lesz a bundás kenyér, ha nem sok olajban, hanem tepsiben sütöd meg. Szikkadt kenyér felhasználására, reggelire, vacsorára is remek választás. Ha marad belőle, másnap melegítve is bátran megeheted. Kenhetsz a sajt alá tejfölt, vagy kínálhatsz hozzá zöldségeket.

Hozzávalók:

10 dkg sajt
6 szelet kenyér
4 db tojás
2 dl tej
2 gerezd fokhagyma
bors
szerecsendió
vaj

Elkészítés:

Egy tepsit kenj ki vajjal, és melegítsd elő a sütőt. A tojásokat üsd egy tálba, majd öntsd hozzá a tejet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával. Kézi habverővel vagy villával verd fel. A kenyérszeleteket forgasd meg a tojásos keverékben, és rakd bele a kivajazott tepsibe. Ha marad tojásos massza, öntsd a kenyerek tetejére. Told a forró sütőbe, és 160 fokon süsd szép pirosra 15 perc alatt. Végül szórd meg reszelt sajttal. Ha szeretnéd, hogy ráolvadjon, tedd vissza egy-két percre a sütőbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések