A mákos kevert süti abbahagyhatatlan, nem fojtós, az állaga kiváló, és a gluténmentes diétába is beilleszthető.
A mákos sütik talán sehol nem olyan népszerűek, mint nálunk. Jobbnál jobb receptek közül válogathatsz, és a gluténmentes diétán lévőknek sem kell lemondaniuk a finom édességekről. Bár a mák egész évben elérhető, és még olcsó is, ősz végén, télen a legkedveltebb. Ezt a kevert tésztát még diétásabbá teheted, ha a cukrot eritrittel helyettesíted.
Hozzávalók:
15 dkg mandulaliszt
10 dkg mák
5 db tojás
4 evőkanál cukor
1 db narancs
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
2 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. Közben folyamatosan adagold hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Egyesével mehetnek hozzá a tojássárgák, mindegyikkel keverd egy kicsit. Forgasd hozzá a sóval, szódabikarbónával kevert lisztet, a kukoricakeményítőt és a mákot, végül reszeld le a narancs héját, majd facsard bele a levét.
Egy közepes tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, szórd meg mandulaliszttel, és egyengesd bele a masszát. Told az előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 35 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan átsült.
0 Megjegyzések