Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Könnyű, áfonyás, kevert süti: fehér csokival megbolondítva még jobb

A fehér csoki és a vörös áfonya mesés kombináció. Ez az egyszerű, kevert süti nem igényel sok időt, a végeredmény mégis isteni.
A fehér csokis, kevert sütinek nagy lesz a rajongótábora. Ilyenkor sem kell lemondanod a csodás gyümölcsökről, mirelit vagy aszalt vörös áfonyából is kitűnő lesz a végeredmény. A fehér csokit olvasztva vagy darabolva is a tésztába teheted. A recept egyáltalán nem bonyolult, így kezdők is bátran hozzáfoghatnak. 

Hozzávalók 20 szelethez:

2 bögre liszt
1 bögre tej
1 bögre vörös áfonya
0.75 bögre cukor
0.25 bögre olaj
1 db tojás
10 dkg fehér csoki
1 csomag sütőpor

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy tálba, szórd hozzá a sütőport, és keverd hozzá a cukrot. Készíts a közepébe egy mélyedést, öntsd hozzá a tejet, az olajat, és üsd bele a tojást. Rakd hozzá a vörös áfonyát és a kis darabokra vágott fehér csokit. Dolgozd össze a masszát. 

Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Pihentesd öt-tíz percig a sütőben, majd fordítsd ki. Várd meg, míg teljesen kihűl, utána szeleteld csak fel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések