A fehér csoki és a vörös áfonya mesés kombináció. Ez az egyszerű, kevert süti nem igényel sok időt, a végeredmény mégis isteni.
A fehér csokis, kevert sütinek nagy lesz a rajongótábora. Ilyenkor sem kell lemondanod a csodás gyümölcsökről, mirelit vagy aszalt vörös áfonyából is kitűnő lesz a végeredmény. A fehér csokit olvasztva vagy darabolva is a tésztába teheted. A recept egyáltalán nem bonyolult, így kezdők is bátran hozzáfoghatnak.
Hozzávalók 20 szelethez:
2 bögre liszt
1 bögre tej
1 bögre vörös áfonya
0.75 bögre cukor
0.25 bögre olaj
1 db tojás
10 dkg fehér csoki
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
Szitáld a lisztet egy tálba, szórd hozzá a sütőport, és keverd hozzá a cukrot. Készíts a közepébe egy mélyedést, öntsd hozzá a tejet, az olajat, és üsd bele a tojást. Rakd hozzá a vörös áfonyát és a kis darabokra vágott fehér csokit. Dolgozd össze a masszát.
Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Pihentesd öt-tíz percig a sütőben, majd fordítsd ki. Várd meg, míg teljesen kihűl, utána szeleteld csak fel.
0 Megjegyzések