Ha szereted a kínai ételeket, a csirkemelles, pirított rizst is ki kell próbálnod. Otthon sem okozhat gondot az elkészítése.
Ahelyett, hogy leugranál a sarki kínaiba, készítsd el saját magad a csirkemelles, pirított rizst. Ha csípősebben szereted, kevés chilit is szórhatsz rá. Kiadós, nem tart hosszú ideig az elkészítése, és minden hozzávalót könnyen beszerezhetsz.
Hozzávalók:
50 dkg filézett csirkemell
1 bögre jázmin rizs
4 dl víz
2 db újhagyma
1 db tojás
1 db sárgarépa
3 evőkanál olaj
3 evőkanál szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
1 darabka gyömbér
1 evőkanál szezámolaj
só
bors
Elkészítés:
A rizst mosd meg alaposan, majd rakd egy lábosba, és öntsd rá a vizet. Szórj rá kevés sót, és főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. Ennyi idő alatt tűzálló tálban a sütőben is puhára párolhatod. Készítsd elő a zöldségeket, a zöldhagymát, a répát vágd kisebb darabokra. A csirkemellet kockázd fel, a tojást pedig verd fel villával.
Hevítsd fel a wokot, amikor már forró, öntsd bele az olajat. Süsd meg benne a tojást, közben kanállal vagy villával szedd kisebb darabokra, majd tedd félre. Mehet a wokba a hagyma, a répa, a csirkemell, ízesítsd zúzott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, sóval, borssal, és kevergetve süsd meg négy-öt perc alatt. Rakd hozzá a rizst is, majd öntsd rá a szójaszószt. Süsd össze egy perc alatt. Végül ismét tedd rá a tojást, keverd össze, és locsold meg szezámolajjal.
0 Megjegyzések