Most van itt a szezonja, így ne hagyd ki a könnyű csokis, gesztenyés sütit!
A készen vásárolható gesztenyemasszából ne csak pürét készíts, a kevert sütikbe is remekül illik. Ez a mandulás változat egyszerű, gyorsan összeállítható, elronthatatlan, és krém nélkül is isteni. A tetejére kerülő csoki még izgalmasabbá teszi a puha tésztát.
Hozzávalók:
A tésztához
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
10 dkg darált mandula
2 db tojás
1.5 dl olaj
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A tetejére
10 dkg étcsoki
10 dkg mogyoró
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, és jól keverd össze. Add hozzá az olajat, a joghurtot, a sóval, a sütőporral és a darált mandulával vegyített lisztet. Végül mehet hozzá részletekben a villával áttört gesztenyemassza.
A tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a tésztát.
Az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, keverd hozzá az olajat, egyengesd a süti tetejére, és még mogyoróval, más magvakkal is díszítheted.
0 Megjegyzések