A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, birsalmás muffin: bögrével is kimérheted a hozzávalókat

A fanyar birsalmát ne csak kompótba tedd, a puha, illatos muffint is feldobhatod vele.
Muffin és birsalma: a tökéletes őszi desszert. Jó megoldás akkor is, ha gyorsan szeretnél valami igazán finom édességet sütni. Ha már úgy érzed, hogy minden muffinreceptet kipróbáltál, ideje, hogy ezt is bevesd. Megkönnyíti a dolgodat, hogy bögrével is kimérheted a hozzávalókat. 

Hozzávalók 12 darabhoz:

2 bögre liszt
1 bögre cukor
3 db közepes birsalma
2 db tojás
0.75 bögre tej
0.25 bögre olaj
0.25 bögre vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A birsalmákat pucold meg, a hibás részeket feltétlenül távolítsd el, majd vágd kisebb darabokra. Rakd egy tálba a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, és jól keverd össze. Üsd egy másik edénybe a tojást, add hozzá a tejet, a vaníliás cukrot, a puha vajat és az olajat, majd jól dolgozd össze. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, végül a birsalmát is keverd hozzá.
 
Kanalazd a tésztát kapszlikkal bélelt muffinformába. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert sütés közben jól megemelkedik. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a sütibe szúrt tűbe nem ragad massza, kiveheted a muffinokat. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések