A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csokis, banános piskóta: lágy krémmel töltve, tekercsként még mutatósabb

Ki ne csábulna el a puha, krémes, csokis-banános piskótatekercstől?
Az egyszerű kakaós piskótából gyorsan isteni krémes sütit varázsolhatsz. Túróval és banánnal igazán pompás desszert. Ha a tésztát nedves konyharuhával, még melegen feltekered, nem fog megtörni. A tölteléket nem kell főzni, csak keverd össze a hozzávalókat. Ne várj sokáig az elkészítéssel!

Hozzávalók:

A piskótához
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
4 db tojás
2 evőkanál forró víz
1 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

A krémhez
25 dkg túró
10 dkg cukor
2 db banán
0.5 dl joghurt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatin fix
1 teáskanál citrom

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Kanalanként add hozzá a cukrot, majd a vaníliát. Rakd hozzá egyesével a tojássárgákat, majd a vizet. Végül óvatosan forgasd hozzá a kakaóval vegyített lisztet, és dolgozd csomómentesre a masszát. 
 
Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg a piskótát 10-15 perc alatt. Ha a tésztába szúrt fogvájó vagy tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Fordítsd enyhén nedves konyharuhára, majd óvatosan húzd le a piskótáról a sütőpapírt. Ezután csavard fel határozott mozdulatokkal, majd hagyd langyosra hűlni. 

A krémhez a túrót nyomkodd meg villával, add hozzá a joghurtot, a cukrot és a vaníliát, végül keverd hozzá á a zselatin fixet is. Tekerd le a piskótát, majd töltsd meg a krémmel, és rakd bele a citrommal meglocsolt banánt. Ismét tekerd fel, majd tedd a hűtőbe legalább két-három órára.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések