A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnyen kenhető, házi májpástétom: ezeket a fűszereket ne hagyd ki

A házi májpástétom remek kence a kenyeredre. Ezekkel a fűszerekkel nagyon finom.
Otthon is készíthetsz ízletes májpástétomot, ráadásul egyszerűen, olcsón és gyorsan. Ez, a boltival ellentétben, nem tartalmaz tartósítót és ízfokozót. Folpackkal letakarva a hűtőszekrényben bő egy hétig is eláll. Pirítóssal vagy friss péksütivel, zöldségekkel, zöldfűszerekkel kiváló. 

Hozzávalók:

40 dkg csirkemáj
20 dkg vaj
1 db vöröshagyma
4 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma
2.5 dl tej
2 teákanál só
1 mokkáskanál bors
1 teáskanál mustár
1 teáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál majoránna

Elkészítés:

A májat tisztítsd meg az inaktól, a hártyáktól, és öblítsd le. Csíkozd fel, és áztasd fokhagymás tejbe legalább egy-két órára vagy akár egész éjszakára. Fontos, hogy jól ellepje. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Dobd hozzá a zúzott fokhagymát, és tedd hozzá a májat. Ízesítsd borssal, mustárral, kakukkfűvel, majoránnával, és hagyd megpuhulni. Ha már nem rózsaszín a belseje, húzd le a tűzről.

Botmixerrel pépesítsd, majd rakd hozzá a sót, és fokozatosan adagold hozzá a puha vajat. Ha homogén az állaga, kóstold meg, hogy nem kell-e hozzá más fűszer. Helyezd egy kis jénai tálba, ha szeretnél, önts a tetejére 15-20 deka olvasztott vajat, és tedd be a hűtőbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések