A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem hallgatott Magyarországra az ENSZ. Most hatalmas a baj

Legalább is egyre nagyobb bajban van az ENSZ, sorra lépnek ki az országok a migrációs paktumból.
A magyar kormány szerette volna, ha az ENSZ migrációs csomagjának legproblémásabb pontjaival kapcsolatban sikerül konszenzussal egyezségre jutni, de nem így történt – emlékeztetett Bakondi György a Magyarország élőben című műsorban, ahol azután szólalt meg a témában, hogy szerdán kiderült, Ausztria sem írja alá a paktumot.

„Sok sebből vérzik az ENSZ csomagja – kezdte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. – Teljesen abszurd, hogy a migrációt alapvető emberi joggá minősítenék. Ausztria nem az utolsó ország, amely elutasítja a paktumot.”

Bakondi megemlítette, hogy korábban nemcsak Magyarország, hanem Ausztrália és az Egyesült Államok is ellenezte a csomagot, az Európai Unió azonban nem tartja számon az öt legfontosabb kérdés között az illegális migrációt.

„Ha az ember a különféle baloldali, liberális álláspontokból indul ki, akkor elég nehéz megítélni a helyzetet” – jelentette ki Bakondi.

A főtanácsadó az ausztriai helyzettel kapcsolatban azt is elmondta, hogy a Nyugat-Európába tartó magyar vendégmunkások határátkelése nincs veszélyben, a megszokott módon történik.

Ausztria után újabb országok változtathatják meg a migrációs politikájukat

A politológus az M1 műsorában kedden úgy vélekedett, Ausztria lavinát indíthat el. Deák Dániel szerint egyre több állam utasíthatja el az ENSZ migrációs csomagját.

Az ENSZ-ben végbemenő folyamatok megosztják az Európai Uniót, az európai államokat; vélekedett Deák Dániel politológus csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A politológus ezt azzal kapcsolatban fejtette ki, hogy Ausztria (az Egyesült Államok és Magyarország után) kilépett az ENSZ globális migrációs csomagjának elfogadásából.

Hozzátette: a lavinát az Egyesült Államok indította el, most arra lehet készülni, hogy további országok követik Ausztriát. Ezután pedig kialakul egy törésvonal a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes országok között; mutatott rá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések