Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Karalábés, krumplis gratin tejföllel és dupla adag sajttal, lassú tűzön sütve

A fűszeres tejszínben szép lassan sült, karalábés, krumplis gratin könnyű ebédként, vacsoraként ugyanolyan remek, mint köretként.
A franciák gratinja, avagy tepsis krumplija ezerféleképpen elkészíthető. Az alapja lehet zöldség vagy hús, ezek rétegesen kerülnek a tepsibe. A karalábés-krumplis gratin is sokkal finomabb lesz, ha a zöldségeket nem főzöd elő. A vastagabb sajtréteg és a sok tejföl megvédi a zöldségeket a kiszáradástól.  

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg krumpli
30 dkg karalábé
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
3 dl tejföl
2 dl tej
2 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
bors
szerecsendió

Elkészítés:

 A krumplit és a karalábét pucold meg, mosd meg, és vágd vékony, körülbelül fél centis szeletekre. A tejfölt keverd össze a tejjel, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a rozmaringot és a szerecsendiót. Egy tűzálló tepsit kenj ki vajjal, és vegyesen rétegezd vele a hozzávalókat.
Öntsd rá a tejfölös keveréket, és szórd rá a kétféle reszelt sajtot. Told forró sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül egy óra alatt. Ha túl gyorsan pirul, alufóliával fedd le. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések