Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tökéletes sült libacomb párolt káposztával: omlós, ropogós és jó szaftos

Ezen ne múljon az anyagi jóléted, készítsd el Márton-napra a fantasztikus libasültet!
Régóta tudjuk, hogy, aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik. Ha babonás vagy, ha nem, nem bánod meg, ha libasült lesz az ebéd. Természetesen fűszeres párolt káposzta is jár hozzá. Idejében tedd fel a libát, hisz lassú tűzön, több órán keresztül sütve lesz igazán omlós.

Hozzávalók:

A libacombokhoz
4 db libacomb
4 gerezd fokhagyma
1 db alma
majoránna
bors
libazsír

A párolt káposztához
1 kg vörös káposzta
8 evőkanál cukor
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
1.5 dl száraz vörösbor
1 dl olívaolaj
1 teáskanál citromlé
1 kávéskanál só

Elkészítés:

A fokhagymát vágd apróra, az almát alaposan mosd meg, és szeld négy részre. Egy magas falú tepsit kenj ki kevés libazsírral. A combokat nézd át, ha szükséges, tisztítsd meg, távolítsd el a szőrszálakat. Irdald be éles késsel, és sózd be jól, ízesítsd borssal, majoránnával. Rakd bele a tepsibe, szórd rá a fokhagymát, tedd mellé az almát, és fedd le fóliával. A sütőt melegítsd elő 140 fokra, és süsd a combokat 3,5-4 órán keresztül. Ha nem pirulnának meg kellőképpen, akkor vedd le a fóliát, és magasabb fokozaton süsd még tovább.

A káposztát szeld vékonyra. Az olajat forrósítsd fel, tedd hozzá a cukrot, és egy kicsit süsd, azaz karamellizáld meg. Ne kavard, csak finoman rázogasd meg az edényt! Rakd bele a káposztát, alaposan keverd össze az olajos karamellel, és ízlés szerint sózd meg. Tedd bele a köményt, locsold meg a citrom levével és a bor egy részével. Fedd le, és hagyd lassan párolódni. Néha keverd meg, nehogy leégjen! Ha kevésnek találod a levét, akkor önts még hozzá bort, és párold puhára. A libával együtt kínáld. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések