Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos, fűszeres csirke vele sült körtével: ettől lesz igazán finom a hús

A körte jól illik a csirkéhez. Ha a hús mellé egy-két gyümölcsöt is raksz, sokkal zamatosabb lesz a végeredmény.
A sós és az édes ízek csodás kavalkádja a sütőben: a körtés csirke igazán pazar főfogás. Tökéletes választás az egész csirkecomb, de akár mellet vagy egész csirkét is rakhatsz a tepsibe. Ha borral locsolgatod, még omlósabb és zamatosabb lesz. Az alkoholtartalma pedig sütés közben elpárolog, így a gyerekek is bátran megehetik. Csak pár perc tényleges munka van vele. Pácolni viszont érdemes akár hosszabb ideig is. 

Hozzávalók 4 személyre:

4 db csirkecomb
4 evőkanál olívaolaj
2.5 dl fehérbor
2 db körte
1 ág rozmaring
1 db fahéj
bors
petrezselyem

Elkészítés:

Az olívaolajat keverd össze a borssal és a rozmaringgal. A csirkét tisztítsd meg, öblítsd le, csepegtesd le, sózd be. Rakd egy tűzálló tálba, majd öntsd a combokra a fűszeres keveréket. Ha teheted, letakarva pihentesd a hűtőben egy-két órát.

Sütés előtt pakold a hús mellé a gerezdekre vágott körtét. Rakhatsz rá fahéjat, hogy még zamatosabb legyen. Locsold meg a fehérbor felével, fedd le fóliával, és told a sütőbe. Többször forgasd meg a húst, és locsold rá a maradék bort. Süsd puhára körülbelül 45-55 perc alatt. Ezt követően vedd le róla a fóliát, szórd meg petrezselyemmel, és pirítsd meg.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések