Az illatos, zamatos, kevert tészta tetején sült banándarabok olyan csábítóak!
Ebbe az egyszerű, mindenféle finom fűszerrel megbolondított, kevert sütibe jól jönnek a kissé érettebb, barnulásnak indult banánok is. A gyümölcs miatt finom puha lesz, és napokig nem szárad ki. Ha fontos szempont az egyszerűség, akkor is bátran próbáld ki ezt az édességet.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg joghurt
10 dkg vaj
10 dkg dió
4 db banán
20 dkg barna cukor
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
Elkészítés:
A legérettebb banánt törd össze villával. A vajat habosítsd a kétféle cukorral, amikor jó krémes, fokozatosan add hozzá a tojásokat, a joghurtot, a banánt, és finoman keverd össze. Keverd össze a lisztet, a darált vagy kis darabokra vágott diót, a fahéjat, a szegfűszeget, a szódabikarbónát, majd forgasd a tojásos masszához.
Egy kenyérformát vagy kisebb tepsit kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, és egyengesd bele a tésztát. A maradék három banánt függőlegesen vágd félbe, és rakd a massza tetejére. Told a sütőbe, és 170 fokon süsd meg 45 perc alatt. Ha a sütibe szúrt tésztát üresen húzod ki, vedd ki a sütőből.
0 Megjegyzések