Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Baconös, sajtos krumpli a sütőből: több, mint köret

Együtt sül három kedvenc: a krumpli, a szalonna és a sajt, tehát ez a tepsis fogás csak isteni lehet.
Ezt a különleges, rusztikus, tepsis krumplit tartifletteként is ismerheted. Az Alpok országaiban az őszi-téli időszak nagy kedvence, gyakran húsok kísérőjeként kínálják. Ha igazán autentikusan készítenéd, Reblochon sajtot használj hozzá. Jól illik mellé egy finom pohár bor. 

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg krumpli
25 dkg sajt
10 dkg bacon
3 db salottahagyma
3 dl főzőtejszín
2 dl fehérbor
1 ág rozmaring
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
bors
szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit sós vízben főzd meg félkeményre körülbelül 15 perc alatt. Hámozd meg, ha kicsit hűl, karikázd fel. A bacont kockázd fel, a hagymát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A vajat hevítsd fel, pirítsd meg rajta a bacont, majd dobd hozzá a hagymát, és süsd pár percig. Keverd hozzá a krumplit, ízlés szerint sózd, borsozd meg. Öntsd rá a fehérbort, majd főzd öt percig. 

Egy hőálló tálat kenj ki kevés vajjal, rétegezd bele a krumplit, borítsd rá a fokhagymával és szerecsendióval elkevert tejszínt, és tedd rá a rozmaringot. Szórd meg a reszelt sajttal, vagy hosszában elvágva rakd a tetejére. Süsd meg forró sütőben, 175 fokon körülbelül 30 perc alatt. Amikor a krumpli puha, és a teteje szép piros, kiveheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések