Hirdessen itt

2020-tól megtámadható lesz a Trianoni békszerződés?

Az ENSZ-nek kellene újra felülvizsgálni, különböző jogi szereplőkkel!
A legnagyobb nemzetcsonkítás volt a világtörténelemben.
“Maradhat ez így? Nem, nem soha!”
Rndre előkerülő téma, hogy 100 év elteltével a Trianoni békeszerződés hatályát veszti, és így jogilag nem lesz érvényes.

Legalábbis ez, és ehhez hasonló információk cirkulálnak az interneten a 2020-as dátumhoz közeledve egyre többször.

Bár ez sajnso csak egy megtévesztő és reményt keltő tévhit, elméletben lenne alapja a dolognak, és egy ideális világban meg lehetne támadni a jog harcmezején.

Aki igaz szívű magyar, tudja, hogy mennyire fáj egy nemzetnek az, amikor konkrétan darabokat szakítanak ki egy országból.

Hazánkkal, a Nagymagyarországgal szinte példátlan módon pontosan ez történt.

Nem árt egy kicsit tiszta vizet önteni a pohárba, mielőtt belemennénk:
A Trianoni békekötés nem tartalmaz időtartamot. (Mint ahogy egyetlen békekötés sem).
A békeszerződés régen nincs érvényben. Részben 1937-ben szegtük meg, mikor nem tartottuk be a fegyverkezési korlátokat. Részben 1938-ban az első bécsi döntéssel veszítette érvényét, mikor területeket kaptunk vissza Csehszlovákiától, Romániától.

Részben 1947-ben veszítette érvényét, mikor aláírták a II. világháborút lezáró párizsi békeszerződést, ami ugyan szinte teljes egészében a trianoni határokat állította vissza, de a trianoni békeszerződés hatályát nem.

Visszatérve a kérdésre: ennek ellenére egyfajta felülvizsgálatra meglenne az igény a társadalom részéről.

Bár csekély – tényleg csekély – eséllyel, de meg lehetne támadni a békediktátumot a jövőben, ugyanis nyilvánvalóan teljsen igazságtalan volt, és az országunk szerepéhez mérten igazságtalanul nagy büntetés volt.

Sok szakjogász azt állítja, hogy az ENSZ-t lehetne és kellene rábírni arra, hogy ezt vizsgálja felül.

Igen ám, de valljuk be, ez nagy valószínűséggel járhatatlan út lenne.

Ebben az egész eljárásban ugyanis senki sem lenne érdekelt.

Gondoljunk bele a szituációba: amellett, hogy ezzel hihetetlen feszültségeket okoznánk Európán belül, kockáztatva egy háború kirobbanását, nem is tudnánk mit kezdeni a visszakapott területekkel…

Az ország nehéz helyzetbe kerülne valamelyik terület visszacsatolásával. Részben a többi, esetleg még vissza nem csatolt terület országai sokkal ellenségesebbek lennének, pl. ha visszakapnánk akár csak egy felvidéki vármegyét, lehet, hogy román katonai mozgósítások lennének. Másrészt ha még békés mederben is lehetne tartani a történéseket, a következő választáson – a visszacsatolt területeken élő más nemzetiségeknek magas létszáma miatt – román, szlovák, szerb pártok jelennének meg, a politika sokkal zavarosabb lenne.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Unknown üzenete…
TRIANON ~trójai~ csele visszanyalhat:
a megtörténte esenénye..., "vérrel és könnyek kiontásával" tudatosan aljasan tépték szét magyarországot:

vagy megvezetten képmutató vezető idiótákat érintve "vérrel és könnyek kiontásával" vartak magyarországhoz megvezetett független SZOMSZÉDOS KÖZÖSSÉGEKET!

Vigyázz a második picit jobban aljas, eőre és folyamatos feszültségeket készített elő.

Üdv. andris. /a -SENKI-/