A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos szószban sült, töltött gombák: most könnyen beszerezheted a hozzávalókat

Könnyen igazi ínyencfalatokat varázsolhatsz az egyszerű gombából. Töltve, selymes sajtszószban sütve biztos siker forrása.
Ha szeretnél gyors és ízletes gombavacsorát készíteni, ezt próbáld ki! Most van a szezonja, rengeteg gomba közül válogathatsz. Mindenképpen nagyobb fejeket válassz, hogy jócskán meg tudd tölteni. A szószhoz kétféle sajtot is használhatsz, az egyik azonban legyen karakteresebb.  

Hozzávalók:

TÖLTÖTT GOMBÁHOZ
6 db nagy gomba
10 dkg sajtkrém
10 dkg túró
bors
kakukkfű

SAJTSZÓSZHOZ
20 dkg sajt
4 dl tejszín
2 dl száraz fehérbor
bors
szerecsendió

Elkészítés:

A gombákat alaposan mosd meg, majd itasd le róluk a vizet. Óvatosan szedd ki a tönköket, és vájd ki a belsejüket. A sajtkrémet, a túrót dolgozd össze, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, és töltsd a gombafejekbe.

A szószhoz a tejszínt és a bort öntsd egy lábosba, és szórd bele a reszelt sajtot. Folyamatosan kevergetve melegítsd össze. Közben sózd, borsozd, dobd hozzá a szerecsendiót. Amikor a sajt elolvad, húzd le a tűzről. Rendezd a gombákat egy hőálló tálba, és öntsd rá a szószt. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések