Breaking News

Hirdetés

Karamellizált körtés pite: csodás tarte tatin leveles tésztából

A ropogós, leveles tészta és a karamellizált körte együtt visszautasíthatatlan. Az isteni pite egyszerű, és villámgyorsan elfogy.
Ennél könnyebb már nem is lehetne a franciák híres sütije, a tarte tatin. Még az alapot sem kell összeállítanod, csak kapd elő a leveles tésztát a hűtőből. A körte fűszerezve még zamatosabb lesz. Tálaláskor vaníliafagyival is turbózhatod a desszertet. Mindenképpen olyan serpenyőt használj, amit be tudsz tenni a sütőbe. 

Hozzávalók:

40 dkg leveles tészta
5 db körte
3 dkg vaj
3 evőkanál cukor
1 rúd vanília
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, engedd fel szobahőmérsékleten. Semmiképpen ne tedd a mikróba. Lisztezett felületen nyújtsd ki. A körtét pucold meg, mosd meg, és vágd kettő vagy négy részre.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, szórd bele a cukrot, és enyhén karamellizáld meg. Amikor már szép barna, rakd rá a körtét, és közepes lángon párold 10 percig. Közben ízesítsd vaníliával és fahéjjal. Fedd be a gyümölcsöt a tésztával, és 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt. Még melegen fordítsd egy nagy tányérra. 

Nincsenek megjegyzések