A fokhagymás karfiolfalatokat bátran választhatod akkor, ha a fölös kilóktól szeretnél megszabadulni.
Erőlködés nélkül fantasztikus fogyókúrás ételt készíthetsz a szuperegészséges karfiolból. Minimális szénhidrátot tartalmaz, ezért biztosan nem hizlal. Kevés fűszerrel megszórva pedig tényleg nagyon ízletes. Magában, mártogatóssal vagy salátával is tökéletes fogás! Ha megkóstolod, garantáltan nem bírod abbahagyni.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
6 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
1 késhegynyi bors
1 mokkáskanál kömény
0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsákra, de akár még kisebb darabokra is vághatod. A lényeg, hogy azonos nagyságúak legyenek. Mosd meg, csepegtesd le. Még jobb, ha papírtörlővel leitatod róla a nedvességet. Az olívaolajat keverd össze a sóval, a borssal és a köménnyel. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a karfioldarabokat, majd locsold meg a fűszeres keverékkel. A kezeddel forgasd össze, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Rakj a zöldségek mellé fokhagymagerezdeket, és dugd forró sütőbe.
Süsd meg körülbelül 25 perc alatt, félidőben forgasd meg a karfioldarabokat. Amikor kezd pirulni, vedd ki a sütőből, és melegen tálald.
0 Megjegyzések