Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagymával sült, fűszeres karfiolfalatok: fantasztikus, diétás finomság

A fokhagymás karfiolfalatokat bátran választhatod akkor, ha a fölös kilóktól szeretnél megszabadulni.
Erőlködés nélkül fantasztikus fogyókúrás ételt készíthetsz a szuperegészséges karfiolból. Mi­ni­má­lis szén­hid­rátot tartalmaz, ezért biz­to­san nem hiz­lal. Kevés fűszerrel megszórva pedig tényleg nagyon ízletes. Magában, mártogatóssal vagy salátával is tökéletes fogás! Ha megkóstolod, garantáltan nem bírod abbahagyni. 

Hozzávalók:

1 fej karfiol
6 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
1 késhegynyi bors
1 mokkáskanál kömény
0.5 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsákra, de akár még kisebb darabokra is vághatod. A lényeg, hogy azonos nagyságúak legyenek. Mosd meg, csepegtesd le. Még jobb, ha papírtörlővel leitatod róla a nedvességet. Az olívaolajat keverd össze a sóval, a borssal és a köménnyel. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a karfioldarabokat, majd locsold meg a fűszeres keverékkel. A kezeddel forgasd össze, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Rakj a zöldségek mellé fokhagymagerezdeket, és dugd forró sütőbe.

Süsd meg körülbelül 25 perc alatt, félidőben forgasd meg a karfioldarabokat. Amikor kezd pirulni, vedd ki a sütőből, és melegen tálald.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések