Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Diós, habos süti, ha egy nagyon egyszerű és elképesztően finom édességre vágysz!

A csodás sütik mindenkit elbűvölnek, ezért nálunk egy kis különlegesség készült, megéri kipróbálni.

HOZZÁVALÓK

Diós tésztához:
20 dkg liszt,
7 g sütőpor,
10 dkg darált dió,
20 dkg porcukor,
4 db tojás,
10 evőkanál víz,
csipetnyi só

A krémhez:
4 dl tej,
1.5 csomag főzős vaníliapuding,
25 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál vaníliakivonat

Tetejére:
2.5 dl habtejszín (én Hulala-t használtam, mert annak van tartása is alapból),
pár kocka étcsoki reszelve

ELKÉSZÍTÉS

Tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját kikeverjük cukorral, majd beleöntjük a száraz hozzávalókat átszitálva, + a darált diót beleforgatjuk. Fehérjéből felvert habot hozzá keverjük óvatosan.

180°-os előmelegített sütőbe megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Kivesszük hűlni, ezalatt elkészítjük a sűrű pudingot, még melegen hozzákeverjük a vajat. Szépen eldolgozzuk krémesre.

Majd a kihűlt tésztára mehet is a krém akár melegen is, de ne túl forrón! Ha kihűlt, mehet rá a hab és a csokireszelék!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések