Ha gyorsan szeretnél igazán ütős, laktató főfogást készíteni, ez a csirkés, paradicsomos penne remek választás.
Ha paradicsomos tészta kerül az asztalra, általában senkinek sincsen ellenvetése. Amennyiben van maradék sült húsod a hétvégéről, keverd a tésztába, még laktatóbb lesz. Ha nincs, akkor fél kiló csirkemellet vágj kisebb darabokra, süsd meg kevés olajon, fűszerezd ízlés szerint, és úgy rakd a pennéhez.
Hozzávalók:
50 dkg penne
25 dkg csirkemell
3 db paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregánó
só
bors
Elkészítés:
A tésztát főzd meg bő, sós vízben nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Hevíts kevés olívaolajat, és dobd bele a fokhagymát. Süsd pár percig, majd tedd hozzá a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Ha koktélparadicsomot használsz, egészbe is mehet hozzá. Fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, és süsd pár percig. Dobd hozzá a sült húst, és azzal is forgasd össze. Végül keverd össze a pennével. Tálaláskor megszórhatod még sajttal és petrezselyemmel is.
0 Megjegyzések