A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vegán bacon - nagyon hasonlít a húsból készült, eredeti változathoz

Ugyan hús nélkül pótolni a bacont gyakorlatilag lehetetlen, ez a rizspapírból készült pótlék mégis nagyon jól megállja a helyét azok számára, akik kerülik az állati eredetű ételeket. Finom, intenzív íze van, külsőre és roppanósságra pedig megszólalásig hasonlít az eredetire.

Hozzávalók

1 tepsihez
4 db rizspapír 
1 dl teriyaki szósz 
2 ek olíva olaj 
1 ek folyékony füst 
½ ek füstölt pirospaprika 
1 ek sörélesztőpehely 
őrölt bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

Két rizspapírt egymásra helyezünk, majd bacon méretű darabokra vágjuk, és egy vágódeszkára sorakoztatjuk.

Az összes többi hozzávalót alaposan összekeverjük. Egy ecset segítségével bekenjük a fűszeres szósszal az alsó rizslapot, majd összetapasztjuk a felsővel. A felsőt is bekenjük, majd lefelé fordítva egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a felső lapot is befűszerezzük. Ezt megismételjük minden rizspapírral.

A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük a bacont.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések