A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sült paradicsom tükörtojással Még mindig tart a paradicsomszezon!

Most egy sütőben sült paradicsomos ételt fogok javasolni nektek, azzal a hátsó szándékkal, hogy télen is fogyasszatok ilyet, az üvegházas paradicsomokból ugyanis sütéssel édes, lédús ételt lehet varázsolni. Szóval, készülve a télre, íme ez a színes, paradicsomos, tojásos étel.

Hozzávalók

½ kg paradicsom (bármilyen fajta, én koktélparadicsomot használtam) 
4 ek reszelt parmezán 
2 ek olívaolaj 
10-15 bazsalikom levél felcsíkozva 
1 gerezd fokhagyma felaprítva (elhagyható) 
4 tojás

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 200ºC-ra. Vágd félbe, negyedbe a paradicsomokat, hogy nagyjából egyforma méretűek legyenek, és rendezd egy rétegben egy tálba. Told a sütőbe 25-30 percre, hogy kissé megfonnyadjon, és levet eresszen. Ha túl sok a lé, öntsd le róla, majd szórd meg a parmezánnal, locsold meg az olajjal, szórd meg a bazsalikom 2/3-ával, és keverd bele a fokhagymát, ha használsz. Sózd, borsozd, majd óvatosan üsd rá a tojást, majd tedd a sütőbe további 8-10 percre.

Akkor jó, ha a sárgája még rezeg. Pár percig hagyd hűlni, de forrón tálald, a maradék bazsalikommal megszórva, sózva, borsozva, egy szelet kenyérrel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések