Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szalonnás stangli - A pékségekből ismert baconös csavart most házilag

Biztos vagyok benne, hogy aki fogyaszt húst, annak van legalább egy kedvenc szalonnás étele. A szeptember 5-i nemzetközi bacon/szalonna napra éppen ezért alig tudtam eldönteni, hogy mit is készítsek. Mivel épp elkezdődött a suli, ezért egy péksütire esett a választásom. Tejföl, sajt és bacon, szuper trió, ugye?

Hozzávalók

5 darabhoz
25 dkg kenyérliszt 
fél csomag instant élesztő 
2 nagy csipet só 
1,5 dl langyos tej 
2 evőkanál olívaolaj 
kevés tejföl 
5 db hosszabb baconcsík 
1 kis marék reszelt sajt

Elkészítés

A lisztben elkeverjük az élesztőt és a sót. Hozzáadjuk a langyos tejet és az olajat, megdagasztjuk, sima felületű tésztává gyúrjuk.

A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 5 egyenlő méretű darabra osztjuk. Mindből gombócot formázunk, egyesével rúddá hengergetjük.

Minden rudat hézagosan áttekerünk egy-egy baconcsíkkal, a csíkok végeit úgy rendezzük, hogy lefelé legyenek. Sütőpapírral leterített sütőlemezre sorakoztatjuk a stanglikat. A baconnel nem takart részeit a tésztának bekenjük tejföllel, majd az egészet megszórjuk a lereszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a stanglikat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések