Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Almás pite falatok - Diétabarát őszi desszert

Egy jó almás pitének nincs párja, de valljuk be őszintén, nem a legkönnyebben fogyasztható és szállítható sütemény. Erre az esetre jó opció ez az almás pite falatka, amit bárhol, bármikor könnyedén falatozhatunk.

Hozzávalók

15 dkg zabpehelyliszt 
6 dkg hideg kókuszzsír 
6+2 dkg eritrit 
2 db tojás 
1 ek natúr joghurt 
1 mokkáskanál sütőpor 
30 dkg alma 
fahéj 
porrá őrölt eritrit

Elkészítés

A hideg kókuszsírt összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadunk 6 dkg eritritet, 1 db tojást, a joghurtot és a sütőport. Egynemű tésztává gyúrjuk, majd legalább egy óráig a hűtőben pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kb. 10 cm-es háromszögekre daraboljuk.

Az almát kimagozzuk és szeletekre vágjuk. A maradék eritritet összekeverjük fahéjjal, majd ebbe forgatjuk az almaszeleteket.

Minden háromszög alapjára teszünk egy fahéjas almát, majd ennél az oldalánál fogva feltekerjük. A falatkákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Egy ecset segítségével, felvert tojással fényesre kenjük a tésztát, majd megszórjuk a maradék fahéjas eritrittel.

Az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések