Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Őszibarackos morzsasüti - Egyszerűen elkészíthető, őszváró desszert

Szerintem az augusztusban az őszibarack megjelenése az egyik legjobb dolog. Ilyenkor mindig többféle sütit készítek belőle, ezek közül az egyik tuti befutó nálunk a morzsasüti. Zabos, mazsolás, fahéjas, rengeteg gyümölccsel. Ja, és munka alig van vele, a sütő elvégzi helyettünk.

Hozzávalók

4 nagy adaghoz
A gyümölcsös réteghez: 
80 dkg őszibarack 
1 nagy marék mazsola 
cukor (a barack édességének függvényében, el is hagyható) 
1 csapott teáskanál őrölt fahéj 

A morzsához: 
15 dkg liszt 
5 dkg zabpehely 
8 dkg cukor 
1 tasak vaníliás cukor 
12 dkg vaj 
porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, apróra felkockázzuk, majd kiterítjük egy közepes méretű sütőtál aljában. Rászórjuk a mazsolát, ízlés szerint édesítjük cukorral, majd az egészet összekeverjük a fahéjjal.

A morzsához a lisztben elkeverjük a zabpelyhet, hozzáadjuk a kétféle cukrot. Belemorzsoljuk a vajat, majd éppen csak annyira dolgozzuk össze, hogy morzsás állagot kapjunk. A barackos rétegre kanalazzuk.

A sütőtálat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és a morzsasütit kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk, vaníliafagyival még finomabb!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések