Szerintem az augusztusban az őszibarack megjelenése az egyik legjobb dolog. Ilyenkor mindig többféle sütit készítek belőle, ezek közül az egyik tuti befutó nálunk a morzsasüti. Zabos, mazsolás, fahéjas, rengeteg gyümölccsel. Ja, és munka alig van vele, a sütő elvégzi helyettünk.
Hozzávalók
4 nagy adaghoz
A gyümölcsös réteghez:
80 dkg őszibarack
1 nagy marék mazsola
cukor (a barack édességének függvényében, el is hagyható)
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
A morzsához:
15 dkg liszt
5 dkg zabpehely
8 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
12 dkg vaj
porcukor a tálaláshoz
Elkészítés
Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, apróra felkockázzuk, majd kiterítjük egy közepes méretű sütőtál aljában. Rászórjuk a mazsolát, ízlés szerint édesítjük cukorral, majd az egészet összekeverjük a fahéjjal.
A morzsához a lisztben elkeverjük a zabpelyhet, hozzáadjuk a kétféle cukrot. Belemorzsoljuk a vajat, majd éppen csak annyira dolgozzuk össze, hogy morzsás állagot kapjunk. A barackos rétegre kanalazzuk.
A sütőtálat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és a morzsasütit kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk, vaníliafagyival még finomabb!
0 Megjegyzések