Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sushi vacsit burritoba valaki? Gyorsan elkészül.

Sushit általában különleges alkalmakkor eszünk, pedig otthon, néhány hozzávaló segítségével is el tudjuk készíteni a sajátunkat. Ennek egy könnyebben csomagolható, akár munkába, vagy iskolába is magunkkal vihető változata a burritoként elkészített sushi tekercs.

Hozzávalók

4 tekercshez
20 dkg rizs 
4 db nori lap 
10 dkg füstölt lazac 
5 dkg kígyóuborka 
8 dkg avokádó 
8 dkg csemegekukorica 
szójaszósz

Elkészítés

A rizst kétszeres mennyiségű vízben, fedő alatt puhára, ragacsosra főzzük.

A kígyóuborkát alaposan megmossuk, majd hosszanti irányban csíkokra vágjuk. Az avokádót ketté vágjuk, kikanalazzuk a héjából és felszeleteltjük.

A megfőtt rizst hűlni hagyjuk, majd langyosra hűlve egyenletesen eloszlatjuk a nori lapok kevésbé fényes felszínén úgy, hogy a lap egyik végében legalább 1 cm-t szabadon hagyunk.

A rizsre sorakozatjuk egymás mellé a töltelékeket, a lazac szeleteket, az avokádót, az uborkát és a kukoricát. A nori lap végétől kezdve elkezdjük olyan szorosan feltekerni a tekercset, ahogy csak tudjuk anélkül, hogy kifolyna a töltelék. A végén a szabadon hagyott felület segítségével „összeragasztjuk” a tekercset.

Sütőpapírba csomagoljuk a tekercset, a végeket összecsípve és behajtva. Egy éles kés segítségével középen kettévágjuk és szójaszósz mellett tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések