A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Saslik vele sült burgonyával - vitaminbombának jók mellé az ősz zöldségei

A burgonya a csípős kolbásztól, tarjától és szalonnától nem szárad ki, ráadásul az íze is nagyon-nagyon finom lesz.

Hozzávalók

4 személyre
80 dkg burgonya 
olaj 
só, őrölt fekete bors 
3-4 kis ág rozmaring 
4 kis fej lila hagyma 
1 közepes méretű cukkini 
1 nagyobb lecsópaprika 
35 dkg tarja 
30 dkg csípős kolbász 
gyros fűszerkeverék

Elkészítés

A burgonyát (nagyobb szemű újkrumpliból készítettem) meghámozzuk, felcikkezzük. 2 nagyobb méretű, olajjal kikent sütőtál alján kiterítjük, összeforgatjuk egy kevés sóval és őrölt borssal. A krumplicikkek közé helyezzük a rozmaringágakat.

A nyársakhoz 8 darab fa nyársat hideg vízbe áztatunk minimum 10 percre. Közben a lila hagymákat megpucoljuk, negyedekbe vágjuk. A megmosott cukkinit felkarikázzuk, a paprikákat cikkekre szeljük. A tarját felkockázzuk, a kolbászt karikákra vágjuk.

A hozzávalókat nyársakra húzzuk, és a krumpliágyra helyezzük. Egy kevés olajban simára keverünk 1 kávéskanálnyi gyros fűszerkeveréket, majd beecseteljük vele a nyársakat. A sütőtálakat letakarjuk alufóliával, majd 190 fokos sütőbe toljuk kb. 70-80 percre. Sütés közben néha átforgatjuk a nyársakat, valamint a burgonyacikkeket is. A sütési idő végén pedig kissé meg is piríthatjuk. Tálalás előtt eltávolítjuk a rozmaringágakat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések