A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Iharosi emberölés: emlékezethiánnyal küzd az iharosi gyilkos

Bíróság elé állt hétfőn az iharosi gyilkossággal vádolt férfi. Még februárban egy italozás után késelte meg ismerősét, majd az esetet minden jel szerint el akarta titkolni.
Az 50 éves vádlott befogadta a házába az iharosberényi áldozatot, egy hányatott sorsú másik férfit. Napokon keresztül együtt italoztak, majd elaludtak. Reggel a házigazda szólt a szomszédnak, hogy hívjon mentőt, mert holtan találta a barátját. A vádlottat néhány nappal később Nagykanizsán fogták el a rendőrök.

A Kaposvári Törvényszéken az ügyész ismertette a vádat. A két férfi részegen összeveszett, és dulakodni kezdtek. A vádlott torkon ragadta és fojtogatta a másik férfit, majd az ablakpárkányról levett egy konyhakést, és mellkason szúrta. A megsebesített férfi ezután leült az ágyra. A vádlott lefeküdt egy másik ágyra, és elaludt. Az ügyész szerint csak a fojtogatástól is meghalt volna az áldozat.

A késelő több vallomást tett a rendőrségen. Először azt állította, hogy nem emlékszik semmire. Majd egy másik történettel állt elő: a meggyilkolt férfi sokszor trágár módon beszélt vele, és ettől lett ideges. Aztán már csak az rémlett neki, hogy egymással szemben állnak.

A törvényszéken tanúként hallgatták ki azt a csurgói mentőst, aki először ért a helyszínre. Elmondta: a halott az ágyon feküdt betakarva, és a ruháján nem volt szakadás. A mentős azonban felhúzta a pólóját, és megtalálta a szúrt sebet, ami alaposan le volt tisztogatva. A szobában vér volt, de arra azt mondta a vádlott, hogy disznóölés volt. Arra is utalt, hogy a sértett öngyilkos lehetett, mert arra panaszkodott, hogy nem lesz senki csicskása.

A mentős ismerősként üdvözölte a vádlottat, ugyanis fél évvel korábban ő vonult ki a házba, amikor ugyanazon az ágyon egy másik halott feküdt, akit hasonló körülmények között találtak holtan. Az elhunytat közben eltemették.

A férfi ügyében később hoz ítéletet a törvényszék, mert egyesítik a gyilkossági ügyét egy másik váddal, miszerint az élettársát is brutálisan bántalmazta. A férfi ezt a vádat tagadja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések