A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zamatos zellerkrémleves póréhagymával: karcsúsít, és felturbózza az immunrendszert

A melengető, selymes zellerkrémlevesnek alacsony a szénhidráttartalma, isteni az íze, póréhagymával pedig még finomabb.
Ha eddig is szívesen kanalazgattad a zellerkrémlevest, mostantól még jobban fog ízleni. A póréhagyma ugyanis remekül illik hozzá. Mindkét zöldség önmagában is ízletes és egészséges, segítenek feltuningolni az immunrendszert. Fél óra alatt kiváló krémlevest főzhetsz belőlük, és a diétád miatt sem kell aggódnod. 

Hozzávalók:

1 db közepes zellergumó
1 db leveskocka
1 szál póréhagyma
frissen őrölt borssó
2 dl görög joghurt

Elkészítés:

Pucold meg a zellert és a póréhagymát, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Rakd egy lábosba a zöldségeket, öntsd fel hét-nyolc deci vízzel. Fedő alatt, sóval, borssal ízesítve főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Közben morzsold hozzá a leveskockát. Ha van a hűtődben húsleves, azzal is felöntheted.

Turmixold le a lével együtt, vagy pépesítsd botmixerrel. Rakd vissza a tűzre, keverd hozzá a joghurtot, és forrald össze pár perc alatt. Hagymakarikával vagy pirított kenyérkockákkal, még forrón kínáld.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések