Az ízekben gazdag, sütőtökkel sült csirkecomb ideális ebéd hétvégére, így nem kell egy egész délelőttöt a konyhában töltened.
Ha jöhet a csirke minden mennyiségben és formában, akkor ezt a receptet is feltétlenül próbáld ki! Sütőtökkel igazi őszies finomság, ráadásul egyszerű és laktató. Minél tovább pihen a pácban a hús, annál több nedvességet szív magába. Így igazán szaftos és omlós lesz. Az érett, jó sütőtök köretként is kitűnő. Ha nincs otthon narancs, azt akár el is hagyhatod.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db egész csirkecomb
1 db sütőtök
2 db narancs
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
1 ág rozmaring
1 ág kakukkfű
0.5 dl olívaolaj
0.5 db citrom
só
bors
Elkészítés:
Öntsd egy tálba az olajat, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a mustárt, a sót, a kakukkfüvet és a rozmaringot. Keverd jól össze, és forgasd bele a megmosott, megtisztított csirkecombokat. Hagyd állni a páclében legalább egy órát, de tovább is pihentetheted benne.
Mosd meg a sütőtököt, pucold meg, magozd ki, kockázd fel. Kend ki a tepsit olívaolajjal, rakd bele a csirkecombokat, melléjük, köréjük a tök- és narancsdarabokat. Öntsd le a maradék páclével, és locsold meg kevés vízzel. Fedd le a tepsit fóliával, told be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 50 percig. Amikor már minden puha, szedd le a fóliát, és told vissza még 15-20 percre a sütőbe, hogy a hús szépen megpiruljon.
0 Megjegyzések