Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fantasztikus, sült almás túrótorta a legegyszerűbben: ellenállhatatlanul finom

A sült almás túrótorta tésztája hihetetlenül lágy, krémes. Alkalmakra is remek választás.
Az almás és a túrós sütik külön-külön is finomak, hát még együtt! Ebben a különleges tortában a töltelék dominál, a tészta nagyon vékony. Bár a sütési idő több mint egy óra, megéri kivárni, mert az élmény felejthetetlen. A tetejére készíthetsz ízletes, fahéjas almaszószt.    

Hozzávalók:

TÉSZTÁHOZ
15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 kávéskanál sütőpor

TÚRÓS TÖLTELÉKHEZ
50 dkg túró
20 dkg cukor
9 dkg keményítő
5 dl tej
4 dl tejföl
3 db alma
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a cukrot és a sütőport, rakd hozzá a felkockázott, hideg vajat, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha szép sima, formázz belőle egy cipót, csomagold folpack fóliába, és tedd a fagyasztóba.  
 
A túrót törd össze villával, rakd hozzá az ízesítőket, a cukrot, a vaníliát és a citromot. Add hozzá a tejfölt, a tejet és a keményítőt, majd botmixerrel alaposan dolgozd össze. Ne lepődj meg, ha túl híg a massza. 

A tésztát nyújtsd ki, majd rakd vajjal kikent, liszttel megszórt, kapcsos tortaformába úgy, hogy legyen pereme is. Szurkáld meg több helyen, és öntsd rá a túrós keveréket, majd rakd rá a karikákra vagy kisebb darabokra vágott almát. Kicsit bele is keverheted a töltelékbe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 70-80 perc alatt. Ha a széle kezd barnulni, kiveheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések