Süsd tepsiben a céklafasírtot, úgy még kevesebb kalóriát tartalmaz!
Hús nélkül is készíthetsz remek fasírtot. Ezekben a zöldséges pogácsákban alig van kalória, mégis laktatóak és ízletesek. Ugyanúgy kínálhatod a céklafasírtot önálló fogásként, mint főzelékekre feltétként. A fokhagymát nehogy kihagyd belőle, még pikánsabbá teszi!
Hozzávalók 4 személyre:
1 db cékla
2 db édeburgonya
10 dkg reszelt sajt
5 dkg rizsliszt
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál olaj
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A céklát és az édesburgonyát hámozd meg, mosd meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Rakd hozzá a tojást, ízesítsd a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Tégy hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapj, végül forgasd hozzá a reszelt sajtot. Készíts belőle pogácsákat.
Rendezd a fasírtokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és spricceld meg kevés olajjal. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 25 perc alatt. Félidőben forgasd át a pogácsákat, hogy egyformán piruljanak. Ha jó ropogósak, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések