Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Zsírégető, fűszeres céklaleves: beindítja a fogyást, és még finom is

Felejtsd el a menzai emléket, ez a céklaleves sokkal, de sokkal jobb!
Az ősz szuperzöldsége az egészséges és finom cékla, amiből ízletes levest készíthetsz. Érdemes rendszeresen fogyasztani, mert tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, és felturbózza az immunrendszert. Mivel nagyon kalóriaszegény, akkor is kiváló, ha diétázol.

Hozzávalók 4 személyre:

1 db nagy cékla
1 db lilahagyma
1.5 dl joghurt
1 db húsleveskocka
1 evőkanál méz
5 dkg vaj
0.5 db citrom
őrölt bors

Elkészítés:

A céklát pucold meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. A hagymát aprítsd fel, majd a forró vajon kezdd el párolni. Ha már üveges, add hozzá a céklát, és együtt is süsd egy-két percig. Közben ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és morzsold bele a leveskockát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, majd jó fél órán át főzd.

Amikor a cékla puha, vedd le a tűzről, és botmixerrel pépesítsd. Ha túl sűrű lenne, önts hozzá kevés vizet. Tedd vissza a tűzre, majd facsard bele a citrom levét, és add hozzá a mézet. Amikor már forr, állandó keverés mellett keverd hozzá a joghurtot. Forrald össze, és már tálalhatod is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések