Az izgalmas fűszerezésű, gyorsan összedobható kolbászos tarhonyát te is szeretni fogod.
Már éppen üresedik a hűtőd, de kevés kolbász még ott lapul a mélyén? Akkor ne gondolkozz azon, hogy mit főzz! A kolbászos pirított tarhonyában nem fogsz csalódni. Tökéletes vacsorára, ha pedig marad belőle, akkor a munkahelyedre is bátran csomagolhatsz. Kard Éva receptjének sikere az egyszerűségében rejlik.
Hozzávalók 4 személyre:
HOZZÁVALÓK A TARHONYÁHOZ
6 dl víz
3 dl tarhonya
2 evőkanál étolaj
1 mokkáskanál só
HOZZÁVALÓK A SZAFTOS KOLBÁSZHOZ
5 debreceni
1 dl víz
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál pirospaprika
só
őrölt bors
paprikakrém
Elkészítés:
Először tedd egy lábosba a tarhonyát, adj hozzá olajat, és állandóan kevergetve pirítsd aranybarnára. Ha kész, öntsd fel vízzel, dobj hozzá kevés sót. Lefedve főzd addig, amíg teljesen magába szívja a vizet, és megpuhul. A mikróban a legalacsonyabb fokozaton is főzheted, de beteheted a sütőbe, vagy a tűzhely legkisebb lángján is készítheted.
A kolbászt karikázd fel vékonyan, a vöröshagymát pedig vágd apróra. Ezután egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a vöröshagymát, és kezdd párolni. Ha már üveges, tedd hozzá a fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, és pirítsd még pár percig. Végül sózd, borsozd ízlés szerint, fűszerezd ételízesítővel, paprikakrémmel, pirospaprikával, és forgasd össze alaposan. Ha ez kész, öntsd fel a vízzel, és főzd addig, amíg besűrűsödik a szaft.
Az elkészült tarhonyához már hozzáadhatod a szaftos kolbászt. Tálalásig tartsd melegen az ételt, és kínálj mellé salátát, savanyúságot vagy csemegeuborkát.
0 Megjegyzések