Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kolbászos pirított tarhonya - Olcsó és finom fogás

Az izgalmas fűszerezésű, gyorsan összedobható kolbászos tarhonyát te is szeretni fogod.
Már éppen üresedik a hűtőd, de kevés kolbász még ott lapul a mélyén? Akkor ne gondolkozz azon, hogy mit főzz! A kolbászos pirított tarhonyában nem fogsz csalódni. Tökéletes vacsorára, ha pedig marad belőle, akkor a munkahelyedre is bátran csomagolhatsz. Kard Éva receptjének sikere az egyszerűségében rejlik.

Hozzávalók 4 személyre:

HOZZÁVALÓK A TARHONYÁHOZ 
6 dl víz 
3 dl tarhonya 
2 evőkanál étolaj 
1 mokkáskanál só

HOZZÁVALÓK A SZAFTOS KOLBÁSZHOZ 
5 debreceni 
1 dl víz 
1 vöröshagyma 
2 gerezd fokhagyma 
1 teáskanál ételízesítő 
1 teáskanál pirospaprika 
só 
őrölt bors 
paprikakrém

Elkészítés:

Először tedd egy lábosba a tarhonyát, adj hozzá olajat, és állandóan kevergetve pirítsd aranybarnára. Ha kész, öntsd fel vízzel, dobj hozzá kevés sót. Lefedve főzd addig, amíg teljesen magába szívja a vizet, és megpuhul. A mikróban a legalacsonyabb fokozaton is főzheted, de beteheted a sütőbe, vagy a tűzhely legkisebb lángján is készítheted.

A kolbászt karikázd fel vékonyan, a vöröshagymát pedig vágd apróra. Ezután egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a vöröshagymát, és kezdd párolni. Ha már üveges, tedd hozzá a fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, és pirítsd még pár percig. Végül sózd, borsozd ízlés szerint, fűszerezd ételízesítővel, paprikakrémmel, pirospaprikával, és forgasd össze alaposan. Ha ez kész, öntsd fel a vízzel, és főzd addig, amíg besűrűsödik a szaft.

Az elkészült tarhonyához már hozzáadhatod a szaftos kolbászt. Tálalásig tartsd melegen az ételt, és kínálj mellé salátát, savanyúságot vagy csemegeuborkát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések