Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pofonegyszerű, grízes-almás süti: a legfinomabb bögrés változat

A remek állagú, kellemes illatú, almás-grízes sütit kezdők sem tudják elrontani.
Egyszerű, olcsó és gyors, ennek ellenére a grízes, almás süti letehetetlen. Tovább könnyíti a dolgodat, hogy bögrével is kimérheted a hozzávalókat. Az almára szórt fahéj illata rövid idő alatt belengi az egész lakást. Csak bírd kivárni, amíg a süti legalább langyosra hűl. A grízes keveréket feltétlenül pihentesd sütés előtt. 

Hozzávalók:

1 bögre gríz
1 bögre kefir
0.5 bögre cukor
3 db alma
2 db tojás
2 evőkanál liszt
2 teáskanál sütőpor
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
fahéj

Elkészítés:

A grízt rakd egy tálba, szórd hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverd össze. A kétféle cukrot géppel dolgozd habosra a tojásokkal, majd add hozzá a kefirt. Forgasd hozzá a grízes keveréket, és dolgozd simára a masszát. Öntsd a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába, és letakarva tedd a hűtőbe 20 percre.

Az almát pucold meg, vágd fel tetszés szerinti gerezdekre vagy karikákra. Locsold meg a citrom levével. Rakd ízlésesen a süti tetejére, de akár a tésztába is forgathatsz, majd szórd meg fahéjjal. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Porcukorral megszórva kínáld. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések