A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei, mascarponés, őszibarackos torta a sütőből: pihe-puha, krémes finomság

Ez az őszibarackos, sült sajttorta lágy ás pillekönnyű. Az alapja ezúttal nem keksz, hanem egyszerű linzertészta.
A sajttortának rengeteg változata van, ám ez biztosan ott van a legjobbak között. Viszonylag gyorsan összeállíthatod, de ahhoz, hogy tökéletes állagú legyen, csaknem egy órán át kell sütni. A töltelékbe a liszt helyett használhatsz étkezési keményítőt, a torta tetejére kerülő őszibarackot pedig akár meg is karamellizálhatod. 

Hozzávalók:

TÉSZTÁHOZ
15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor

TÖLTELÉKHEZ
50 dkg mascarpone
20 dkg cukor
3 db tojás
3 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál étkezési keményítő

TETEJÉRE
70 dkg őszibarack

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverd össze a cukorral, és gyorsan gyúrd össze a hideg vajjal. Takard le, és tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet. A mascarponét keverd ki jól a cukorral és a tojások sárgájával. Add hozzá a vaníliát, a tejfölt és a keményítőt. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és forgasd a mascarponés mixhez.

Pihentetés után a tésztát nyomkodd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű, kapcsos tortaformába úgy, hogy az oldalára is kerüljön. Egyengesd el rajta a tölteléket. Előmelegített sütőben, 150 fokon süsd meg körülbelül egy óra alatt. Akkor az igazi, ha a közepe egy kicsit még remeg, a széle viszont szilárd. A sütőből kivéve hagyd a formában langyosra hűlni, utána pedig tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Tálalás előtt rakd ki a tetejét barackkal, és díszítsd mentával. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések