Igazi extra köret: grillezett, sült húsokhoz is tökéletes választás a kapros, vajas krumpli.
Ha úgy érzed, hogy kell egy kis változatosság, dobd fel a hétvégi főfogást különleges és izgalmas körettel! A kapros-vajas krumpli egyszerű, gyors, mégsem a megszokott. Joghurttal leöntve vagy fokhagymás tejföllel meglocsolva pedig önmagában is megállja a helyét. 

Hozzávalók:

1 kg krumpli
6 dkg vaj
1 csokor kapor
bors

Elkészítés:

Válogass kisebb krumplikat, ha vastagabb a héja, pucold meg, mosd meg. Különben elég csak jól megdörzsölni. Ha csak nagyobb darabok vannak otthon, vágd kettő-négy részre, a mérettől függően. Főzd puhára 15-20 perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le. Lehetőleg a krumpli ne essen szét.  

A vajat olvaszd fel, és dobd rá a megmosott, apróra vágott kaprot. Süsd fél percig, majd forgasd hozzá a krumplit, és sózd, borsozd meg ízlés szerint. Óvatosan kevergetve, hogy a krumpli ne törjön, süsd össze körülbelül fél perc alatt, és már tálalhatod is.