A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás-joghurtos bundában sült cukkini: finomabb, mint rántva

Ez a fokhagymás-joghurtos bunda verhetetlen, még a cukkinin is sokat dob.
Újabb remek variáció cukkinire! Ebben a bundában elképesztően finom és ropogós lesz az egészséges zöldség. Nem kell vele annyit pepecselni, mint a sima panírral. Sütőben is sütheted, csak akkor rakj hozzá több lisztet. Petrezselyem helyett pedig más zöldfűszerrel is ízesítheted a bundát. 

Hozzávalók:

20 dkg joghurt
10 dkg liszt
1 db közepes cukkini
2 db tojás
3 szál petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
bors
olaj

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, csepegtesd le, és vágd ujjnyi vastag karikákra. Ha szeretnéd, meg is pucolhatod, de nem szükséges. A joghurtot keverd simára a liszttel, a préselt fokhagymával, a tojással, a sóval és a borssal, majd rakd hozzá az aprított petrezselymet. Ha túl sűrűnek találod, kevés tejjel bátran hígíthatod. Forgasd bele a cukkinit, és tedd legalább fél órára a hűtőbe.

Pihentetés után forrósíts olajat, és rakd bele a cukkiniket. Süsd aranybarnára oldalanként körülbelül két-két perc alatt. A fordításnál légy óvatos, hogy ne sérüljön a bunda. Szedd ki, majd csepegtesd le papírtörlőn. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések