A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rizses lecsó kolbásszal és szalonnával, ahogy a sztárszakács készíti

Az egyszerű és ezerarcú lecsó nyáron kihagyhatatlan.
Paradicsom, paprika, vöröshagyma és egy kis szalonna. A négy alapanyagról talán nincs is olyan magyar ember, akinek ne a lecsó ugrana be. Bár balkáni eredetű ételről van szó, mégis a hazai gasztronómia alappilléreként tartják számon ezt a kedvelt fogást, amelynek egyszerűsége még a legnagyobb gasztroőrülteket is megihleti. 

Hozzávalók:

20 dkg rizs
10 dkg puha füstölt kolbász
5 dkg húsos szalonna
6 db lecsópaprika
4 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0.5 l paradicsomlé
1 evőkanál só
1 teáskanál fűszerpaprika
0.5 teáskanál fűszerpaprika
0.5 teáskanál őrölt kömény
0.5 teáskanál frissen őrölt bors

Elkészítés:

A paradicsomokat forrázd le, a héjukat húzd le, majd vágd falatnyi darabokra. A szalonnát kockázd fel, a kolbászt szeld karikákra. Egy nagyobb, fedeles serpenyőben izzaszd meg őket. Amikor a kolbász zsírja kisül, szedd ki a kolbászkarikákat, és tedd félre. Dobd a serpenyőbe a felszeletelt hagymát és fokhagymát, párold őket félpuhára, majd add hozzá a feldarabolt paradicsomot is.

Addig főzd, amíg levet ereszt, majd tedd hozzá a karikára vágott paprikát, a fűszereket és a rizst. Keverd össze, öntsd fel a paradicsomlével, és fedő alatt főzd puhára a rizst. Amikor megfő, keverd hozzá a kolbászkarikákat. Azonnal tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések