Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Könnyű, kuszkusszal töltött, sült tök: nem hizlal, és nagyon finom

A töltött tök kalóriaszegény, mégis laktató fogás. Jól jön akkor is, ha éppen fogyózol.
A sütőtök egészséges és sokoldalú alapanyag, ráadásul a fogyókúrázók nagy barátja. A legtöbb tök alkalmas arra, hogy megtöltsd. Ha a kuszkuszt húslevessel öntöd le, még ízletesebb lesz. Keverhetsz hozzá szezonális zöldségeket, sült csirkemellel pedig még laktatóbbá teheted az izgalmas egytálételt. 

Hozzávalók:

1 db sütőtök
20 dkg kuszkusz
15 dkg paradicsom
5 dkg sajt
1 db vöröshagyma
0.5 csokor petrezselyem
bors

Elkészítés:

A kuszkuszt öntsd le kétszeres mennyiségű forró vízzel, dobj hozzá sót, majd fedd le, és pihentesd 15-20 percig. A tököt mosd meg, vágd ketté hosszában, és kanállal szedd ki a belsejét. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a paradicsomot és a sütőtök belsejét, majd fonnyaszd pár percig. Ha a kuszkuszszemek magukba szívják az összes folyadékot, villával keverd át, és forgasd össze a zöldségekkel. Sózd és borsozd ízlés szerint. 

Kenj ki zsiradékkal egy tepsit, és rakd bele a tököt. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 40 percig. Amikor már majdnem puha, töltsd meg a zöldséges kuszkusszal, szórd meg reszelt sajttal, és told vissza még 10-15 percre. Tálaláskor petrezselyemmel is díszítsd. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések