Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Karcsúsító, színes, sült zöldségköret: tepsiben és serpenyőben is készítheted

Ennél egészségesebb köretet nem is kínálhatsz kedvenc sült húsaid mellé!
Ha fogyózol, feltétlenül iktasd ki étrendedből a fölösleges szénhidrátokat, így a krumplit is! Válaszd helyettük ezt a roppanós, fűszeres, sült zöldségköretet! Tele van vitaminnal, és nagyon ízletes. Bármit tehetsz hozzá, amit a kertben vagy a piacon találsz. Minél többféle zöldséget válogatsz össze, annál színesebb és ízletesebb lesz. Tálalás előtt megszórhatod még reszelt sajttal is. 

Hozzávalók:

1 db padlizsán
1 db cukkini
2 db paradicsom
2 db vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 db kápia paprika
1 db étkezési paprika
1 gerezd fokhagyma
zöldfűszer

Elkészítés:

A zöldségeket jól mosd meg, csepegtesd le. Amit kell, hámozz meg, és vágd fel ízlés szerint. Egy serpenyőbe önts kevés olívaolajat, rakd bele a zöldségeket, ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Jól illik hozzá a bazsalikom, a kakukkfű és a rozmaring is. Előbb nagy lángon pirítsd pár percig, majd lefedve párold roppanósra a zöldségeket. Időnként kevergesd meg. 

Hasonlóan könnyű dolgod lesz, ha tepsiben sütöd meg a zöldségeket. Akkor 180 fokon körülbelül 20 perc alatt készülnek el. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések