Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Illatos, fűszeres sütőtökvaj: kenyérre kenhető őszi finomság

Amerikában a sütőtökvaj nagy őszi kedvenc. Ugyanazokkal a fűszerekkel készül, mint a sütőtökös pite.
Az elnevezés kicsit csalóka, hisz a vajhoz nem sok köze van, de Amerikában így nevezik az ősz egyik kedvencét. Remekül illik pirítósra, gofrira, de megtöltheted vele a sütiket is. Ha a hűtőben tartod, két-három hétig is eláll. Dekoratív üvegben, szép masnival átkötve tökéletes ajándék lehet. Bárki könnyen elkészítheti. 

Hozzávalók:

50 dkg sült tök
8 dkg barna cukor
2 dl narancslé
2 db csillagánizs
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál szerecsendió
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál gyömbér

Elkészítés:

A tököt öblítsd le, vágd félbe, távolítsd el a magokat, majd szeleteld fel kisebb darabokra. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha kihűl, kapard ki a héjából, és botmixerrel pürésítsd.

Rakd egy tálba, tedd hozzá a narancslevet, majd ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, csillagánizzsal és reszelt gyömbérrel. Kis lángon, gyakran megkeverve főzd a forrástól számítva körülbelül 20-25 percig. Akkor az igazi, ha jó sűrű. A tűzről lehúzva öntsd hozzá a citromlevet is. Kanalazd zárható üvegekbe, és tárold a hűtőben. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések