Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőben sült, parmezános, fokhagymás krumpli: máskor is így fogod készíteni a sült krumplit

Ha extra köretet keresel a hétvégi főfogás mellé, nem bánod meg, ha erre a parmezános-fokhagymás krumplira esik a választásod.
Kívül ropogós, belül puha, és kellemesen fűszeres: ilyen a tökéletes tepsiben sült krumpli. Ez a változat jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint az, ha olajban sütnéd. Sót ne tegyél a fűszerkeverékbe, különben nem lesz olyan ropogós a krumpli. Könnyen lehet, hogy nagyobb sikere lesz, mint a mellé kínált húsnak. 

Hozzávalók:

60 dkg krumpli
5 dkg vaj
10 dkg parmezán
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál aprított zöldfűszer
bors

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, dörzsöld meg, megpucolni nem szükséges. Nagyságuktól függően vágd kettő-négy részre. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a szeleteket. Arra ügyelj, hogy ne takarják egymást. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, préselt fokhagymával és ízlés szerinti zöldfűszerrel. Ez lehet bazsalikom, petrezselyem vagy akár rozmaring is.

Kend meg a keverékkel a krumplikat, majd szórd meg reszelt parmezánnal. Dobhatsz még fokhagymagerezdeket is a tepsibe. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg  35-40 perc alatt. Közben többször forgasd át a krumplikat. A sütőből kivéve sózd meg. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések