Nálunk örök sztár a töltött csirkecomb. Ez a recept pedig az egyik kedvencünk: finom juhtúrós-tojásos töltelék találkozik a puha csirkecombbal, mindenzt ropogósra sült bacon teszi még ízletesebbé.
Hozzávalók
4 személyre
8 db csirke felsőcomb (bőrrel)
6 db keményre főtt tojás
25 dkg juhtúró
1 gerezd fokhagyma
só, őrölt fekete bors
16 db baconcsík
kevés olaj
A körethez:
80 dkg burgonya
kevés olaj
só, őrölt fekete bors
Elkészítés
A csirkét megtisztítjuk. A keményre főtt tojást megpucoljuk, majd késes aprítóban krémesre törjük a juhtúróval és a megtisztított, lereszelt fokhagymával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tölteléket kiskanállal betöltjük a csirkehúsok bőre alá, majd mindegyiket betekerjük 2-2 baconcsíkba. Kevés olajjal kikent sütőtálba vagy tepsibe sorakoztatjuk, letakarjuk alufóliával.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percet sütjük, majd levesszük az alufóliát, és megpirítjuk a húsok tetején a bacont.
Amíg sülnek a töltött csirkék, elkészítjük a köretet. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, felcikkezzük. Serpenyőben, kevés felhevített olajon átpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Az elkészült húsok mellé tálaljuk.
0 Megjegyzések