Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Juhtúrós-tojásos csirkecombok: ha igazi házi-túróval csinálod, imádni fog érte a család

Nálunk örök sztár a töltött csirkecomb. Ez a recept pedig az egyik kedvencünk: finom juhtúrós-tojásos töltelék találkozik a puha csirkecombbal, mindenzt ropogósra sült bacon teszi még ízletesebbé.

Hozzávalók

4 személyre
8 db csirke felsőcomb (bőrrel) 
6 db keményre főtt tojás 
25 dkg juhtúró 
1 gerezd fokhagyma 
só, őrölt fekete bors 
16 db baconcsík 
kevés olaj 

A körethez: 
80 dkg burgonya 
kevés olaj 
só, őrölt fekete bors

Elkészítés

A csirkét megtisztítjuk. A keményre főtt tojást megpucoljuk, majd késes aprítóban krémesre törjük a juhtúróval és a megtisztított, lereszelt fokhagymával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A tölteléket kiskanállal betöltjük a csirkehúsok bőre alá, majd mindegyiket betekerjük 2-2 baconcsíkba. Kevés olajjal kikent sütőtálba vagy tepsibe sorakoztatjuk, letakarjuk alufóliával.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percet sütjük, majd levesszük az alufóliát, és megpirítjuk a húsok tetején a bacont.

Amíg sülnek a töltött csirkék, elkészítjük a köretet. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, felcikkezzük. Serpenyőben, kevés felhevített olajon átpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Az elkészült húsok mellé tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések