Kezdődik a szilva szezon, tökéletes alkalom egy finom gyümölcsös-túrós pohárkrémre, mint frissítő, hideg nyári desszert.
Hozzávalók 2 adaghoz
Tésztához:
70 g zabpehely
30 g eritrit
30 g kókuszolaj
Krémhez:
300 g zsírszegény túró
150 g natúr joghurt
100 g eritrit
1 db citrom
1 evőkanál vanília aroma
Szilvához:
150 g szilva
50 g eritrit
1 evőkanál fahéj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160°C-ra.
A zabpelyhet összekeverjük az eritrittel és összemorzsoljuk a kókuszolajjal. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük 10 perce. Sütés után hűlni hagyjuk, majd kettéosztjuk, és egy-egy pohár aljába morzsoljuk.
A szilvás réteghez alaposan megmossuk és kimagozzuk a szilvát, majd apró kockákra vágjuk. Összekeverjük az eritrittel és a fahéjjal, majd egy edényben alacsony lángon forralni kezdjük. Fedő alatt hagyjuk párolódni és sűrűsödni kb. 20 percig.
Ezalatt elkészítjük a túrókrémet. A túrót összekeverjük a joghurttal, az eritittel, a vanília aromával és a citrom reszelt héjával.
A zabpelyhes morzsára kanalazzuk a túrókrém felét. Erre jöhet a besűrűsödött szilvás réteg, majd a maradék túrókrém. Végül egy-egy vékony szelet szilvával és mentával díszítjük.
0 Megjegyzések