Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ezzel a finomsággal feldobhatod az őszi napokat - Szilvás pohárdesszert

Kezdődik a szilva szezon, tökéletes alkalom egy finom gyümölcsös-túrós pohárkrémre, mint frissítő, hideg nyári desszert.

Hozzávalók 2 adaghoz

Tésztához: 
70 g zabpehely 
30 g eritrit 
30 g kókuszolaj 

Krémhez: 
300 g zsírszegény túró 
150 g natúr joghurt 
100 g eritrit 
1 db citrom 
1 evőkanál vanília aroma 

Szilvához: 
150 g szilva 
50 g eritrit 
1 evőkanál fahéj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160°C-ra.

 A zabpelyhet összekeverjük az eritrittel és összemorzsoljuk a kókuszolajjal. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük 10 perce. Sütés után hűlni hagyjuk, majd kettéosztjuk, és egy-egy pohár aljába morzsoljuk.

A szilvás réteghez alaposan megmossuk és kimagozzuk a szilvát, majd apró kockákra vágjuk. Összekeverjük az eritrittel és a fahéjjal, majd egy edényben alacsony lángon forralni kezdjük. Fedő alatt hagyjuk párolódni és sűrűsödni kb. 20 percig.

Ezalatt elkészítjük a túrókrémet. A túrót összekeverjük a joghurttal, az eritittel, a vanília aromával és a citrom reszelt héjával.

A zabpelyhes morzsára kanalazzuk a túrókrém felét. Erre jöhet a besűrűsödött szilvás réteg, majd a maradék túrókrém. Végül egy-egy vékony szelet szilvával és mentával díszítjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések