Töltsünk bátran lédús almát a húsba is!
Hozzávalók 1-2 főre
5 db szárított almakarika
3 dl almalé
1 nagy szelet sertéstarja
2 ek. szeletelt mandula
2 alma kicsumázva, negyedelve
1 ek. vaj
1 tk. fahéj
Elkészítés
1. Az almakarikákat feldaraboljuk, és egy deci almalébe beáztatjuk legalább 15 percre. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A húst vékonyra kiklopfoljuk. Sóval és borssal mindkét oldalát meghintjük. A fűszerezett húsra halmozzuk a lecsepegtetett almadarabokat, majd a szeletelt mandulát is. Szorosan feltekerjük és zsinórral átkötjük.
2. Az almákat kicsomázzuk és felszeleteljük. A göngyölt húst minden oldalát elősütjük egy kevés olívaolajon, majd mellé pakoljuk az almaszeleteket, megszórjuk fahéjjal és vajjal, valamint felöntjük a maradék almalével. Lefedve 30 percig sütjük, majd fólia nélkül további 10 percig pirítjuk.
3. A húst a sült almával tálaljuk.
0 Megjegyzések