Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Igazi őszi finomság: almás-mandulás hús

Töltsünk bátran lédús almát a húsba is!

Hozzávalók 1-2 főre

5 db szárított almakarika
3 dl almalé
1 nagy szelet sertéstarja
2 ek. szeletelt mandula
2 alma kicsumázva, negyedelve
1 ek. vaj
1 tk. fahéj

Elkészítés

1. Az almakarikákat feldaraboljuk, és egy deci almalébe beáztatjuk legalább 15 percre. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A húst vékonyra kiklopfoljuk. Sóval és borssal mindkét oldalát meghintjük. A fűszerezett húsra halmozzuk a lecsepegtetett almadarabokat, majd a szeletelt mandulát is. Szorosan feltekerjük és zsinórral átkötjük.

2. Az almákat kicsomázzuk és felszeleteljük. A göngyölt húst minden oldalát elősütjük egy kevés olívaolajon, majd mellé pakoljuk az almaszeleteket, megszórjuk fahéjjal és vajjal, valamint felöntjük a maradék almalével. Lefedve 30 percig sütjük, majd fólia nélkül további 10 percig pirítjuk.

3. A húst a sült almával tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések